نور:

کاکتوس ها  مانند هر گیاه دیگری برای رشد و زندگی به نور کافی نیاز دارند. نور خورشید بهترین منبع نوری می باشد که البته این نور حتی از پشت شیشه مخصوصا پنجره جنوبی هم تا اندازه زیادی نور مورد نیاز گیاه را فراهم میکند . هرچند در نور کم گیاه نابود نمیشود ولی از رشد آن کاسته شده و در جای خیلی تاریک گیاه با سختی روبرو میشود. درصورتی که به نور خورشید دسترسی نداشته باشید میتوان از لامپ  مخصوص رشد گل و گیاه استفاده کرد. در فصل رشد یعنی بهار و تابستان کاکتوس روزانه حداقل به ۵ ساعت نور ملایم آفتاب یا نور مصنوعی  نیاز دارد.

در صورت تامین نشدن نور کافی کاکتوس ها باریک رشد کرده و به اصطلاح علفی میشوند. و اگر این شرایط ادامه یابد در نهایت کاکتوس از بین می رود. اولین نشانه های کم نوری در کاکتوس رنگ پریدگی در قسمت نوک آن است. با مشاهده این حالت باید کاکتوس را به جای پر نورتر جابجا کرد

 اصول آبیاری کاکتوس‌ ها :

کاکتوس ها  بومی مناطق کم آب  هستند و به خوبی با شرایط  سخت سازگار شده اند  مهترین دلیل خراب شدن این گیاهان، آبیاری بیش از اندازه میباشد . فاصله بین دو آبیاری در کاکتوس ها به عوامل زیادی مانند  و دمای محیط، میزان نور، رطوبت محیط، بافت خاک، زهکشی گلدان و عوامل دیگر بستگی دارد. در بین دو آبیاری باید خاک خشک شده باشد. که برای تشخیص آن ، اگر در گلدان کوچک تا 1 سانتی متر، در گلدان متوسط 2 تا 3 سانتی متر و در گلدان بزرگ 5 سانتی متر از سطح خاک خشک شده بود آنگاه گیاه را آبیاری میکنیم

کف گلدان کاکتوس حتما باید دارای سوراخ هایی برای خروج آب اضافه باشد.

به طور کلی در فصل رشد(بهار و تابستان) هر هفت روز تا ده روز یک مرتبه آبیاری کافی است و در فصل های سرد هر دو تا سه هفته یا بیشتر، یک مرتبه آبیاری کافی می باشد.

خاک:

خاک مخصوص  کاکتوس با  زهکشی بالا  و شامل  حدود 70 تا 80 درصد ماسه میباشد و وجود پیتماس، زغال، برگ یا  کود پوسیده دامی و  کوکوپیت  به کیفیت خاک کمک میکند

خاک‌های رسی و خاک باغچه یا خاک برگ برای کاکتوس‌ها خیلی مناسب نیست چون آب را در خود نگه میدارند و این باعث پوسیدگی ریشه گیاه میشود

گلدان مناسب:

بهترین گلدان سفالی یا سیمانی  خام میباشد و پس از آن سفال رنگ شده، سفال لعابدار  هستند و گلدان های فلزی و پلاستیک در مرحله آخر قرار میگیرند.

گلدان نباید تنگ باشد که ریشه را  تحت فشار قرار دهد. کف گلدان باید دارای  سوراخهایی برای خروج آب اضافی باشد.

بهتر است هر یک تا دو سال یک مرتبه گلدان کاکتوس  و خاک آن را را عوض کنید تا  فضا  و شرایط برای رشد ریشه های تازه فراهم شود و کاکتوس رشد بیشتری داشته باشد.

 پوسیدگی یا گندیدگی  کاکتوس :

اصلی ترین مشکل کاکتوس ها که در اثر آبیاری زیاد اتفاق می افتد که دلیل آن قارچ گرفتگی بر اثر پسماند آب در اطراف ریشه است در مراحل اولیه پوسیدگی را میتوان با حذف کردن یا هرس کردن ریشه های پوسیده و استفاده از سموم قارچ کش از بین برد و از گسترش پوسیدگی جلوگیری کرد. ولی در صورت پیشرفت پوسیدگی درمان سخت خواهد بود.
هر زمان بخشی از کاکتوس نرم شد به احتمال زیاد آنجا دچار قارچ گرفتگی شده و باید آن محل  و اطراف را قطع کرد و همه بخش های نرم شده را دور ریخت . سپس به بخش های باقیمانده قارچ کش زد و بعد از چند روز گیاه باقیمانده رو در خاک کاشت تا دوباره ریشه بدهد.

قارچ کش:

قارچ کش باید تا یک روز پس از تعویض گلدان به گیاه داده شود. به اندازه یک قاشق چایخوری معادل 1 تا 2 گرم از قارچ کش در 1  تا 1.5  لیتر آب حل نموده  و با آن گیاه را به اندازه ای که همه سطح  خاک خیس شود ومحلول قارچ کش به ریشه و پیرامون آن برسد،  آبیاری کنید . پیشنهاد میشود که  آبیاری با قارچ کش را هر 3 ماه یکبار تکرار کنید.

کود:

NPK +TE

N: نیتروژن یا ازت

P: فسفر

K: پتاسیم
در کود کاکتوس ها درصد نیتروژن کود باید از فسفر و پتاسیم کمتر باشد.

TE: Trace Elements: عناصر میکرو مانند آهن، منگنز، کلسیم، روی، و سایر عناصر ریز مغذی میاشد

یکی از کودهایی که در بازار برای کاکتوس ها  وجود دارد کود 12،12،36 است که  در این کود به مقدار 12 درصد از عنصر نیتروژن، 12 درصد از عنصر فسفر و 36 درصد از عنصر پتاس استفاده شده است که درصد پتاس در مقایسه با دو عنصر دیگر بالا می باشد و باعث  افزایش  فتوسنتز و رشد گیاه اشاره کرد.

کود فسفرو  پتاس بالا به اضافه عناصر میکرو مانند بور، آهن، منگنز، کلسیم و روی از بهترین کودها برای ساکولنتهایی مانند کاکتوس ها  میباشد که بهتر است به همراه آمینواسید هر ماه هنگام آبیاری به گیاه داده شود .

اگر گیاه در  دمای بالای 15 در جه سانتیگراد (محیط داخلی  مانند  فضاهای مسکونی،اداری و تجاری) نگهداری میشود میتوانید در پاییز و زمستان هم به گیاه کود بدهید ولی اگر گیاه در محیط بیرونی قرار میگیرد از آنجا که از پاییز و با کاهش دما گیاه به خواب میرود تا شروع بهار و رشد گیاه نباید به آن کود داده شود.
برای کود دادن باید دست کم یک ماه از تعویض گلدان گذشته باشد. پیشنهاد میشود که کود دهی را هر ماه تکرار کنید و حتما به اندازه درست مصرف دقت کنید.

کاکتوس ها و گیاهانی هستند که نیاز به کود چندانی ندارند. در کود دهی زیاده روی نکنید که کود زیاد برای این گیاهان مناسب نیست.

اگر در محیط نگهداری گیاه مشکلی برای استفاده از  کودهای حیوانی وجود ندارد، استفاده  از این کودها در خاک کاکتوس  برای این گیاهان سودمند است.