آموزشی

کاکتوس ها و ساکولنت ها

کاکتوس ساکولنت
 از : در کاکتوس میرزا
 ساکولنت ها :

در بیشتر موارد چنین پنداشته می شود که هر گیاهی با اندام گوشتی کاکتوس می باشد، در صورتی که این گونه نیست. ساکولنت یا ساکیولنت یا به اصطلاح گیاهان گوشتی به دسته ای از گیاهان گفته می شود که قادر به ذخیره  آب در اندام های مختلف خود هستند. مانند ریشه، برگ و ساقه، و به همین دلیل توانایی تحمل گرما و کم آبی های طولانی را دارند.

کاکتوس ها :

کاکتوس ها هم دسته ای از ساکولنت ها (گیاهان گوشتی) هستند. و به خاطر تفاوت هایی خاص به طور مجزا در خانواده ای به نام کاکتاسه (Cactaceae) دسته بندی می شوند. به صورت خلاصه می توان این جمله را به کار برد که هر کاکتوس یک ساکولنت است ولی هر ساکولنتی الزاماً کاکتوس نیست.

 

کاکتوس ساکولنت

 

تفاوت های کاکتوس ها و  ساکولنت ها :

تفاوت اصلی کاکتوس ها با سایر ساکولنت ها وجود آرئول در کاکتوس ها است. آرئول یا Areoles برآمدگی هایی بر سطح کاکتوس ها هستند. که محل رویش خارها، ساقه و جوانه های جانبی (پاجوش)، گلها و میوه هستند. آرئول ها معمولاً دارای یک یا چند تیغ بزرگ، تعداد زیادی تیغ بسیار ریز و یا تارهای پشمی شکلی می باشند. سایر ساکولنت ها با وجود داشتن تیغ (در برخی گونه ها) فاقد آرئول هستند. با وجود آنکه کاکتوس ها هم ساکولنت هستند اما کلمه ی ساکولنت فقط در مورد گونه هایی به کار می رود که در خانواده ی کاکتاسه ها قرار ندارند. پس لفظ کاکتوس فقط و فقط در مورد گونه های خانواده ی کاکتاسه بایستی به کار رود. یکی از مهم ترین روش های شناسایی کاکتوس ها از ساکولنت ها تیغ های آن هاست. البته باید توجه داشت در ساکولنت ها هم برخی از گونه ها دارای تیغ هسنتد. در مقایسه کاکتوس و ساکولنت باید گفت که معمولا در هر آرئول کاکتوس بیش از یک تیغ رشد می کند. ولی تیغ در ساکولنت ها به صورت تکی و منظم رشد می کند. به غیر از چند نمونه ی خاص، اکثر کاکتوس ها برگ ندارند. یعنی برگ دار بودن نکته ی بارزی در جهت ساکولنت بودن گیاه است. کاکتوس ها و ساکولنت ها دارای گونه های بسیار زیادی هستند. که هر گونه از حیث دارا بودن برخی صفات با هم مشترک هستند. به همین دلیل در یک دسته قرار می گیرند. هر گونه نیز دارای واریته های زیادی است. با اینکه واریته های مختلف همگی از یک گونه هستند، ولی دارای تفاوت های ظاهری از نظر شکل، تیغ و گل می باشند.

نام گذاری کاکتوس ها و ساکولنت ها :

برای نام گذاری کافیست ابتدا نام گونه را ذکر کرده و در ادامه نام واریته را قرار دهیم. مانند کاکتوس اچینو گروزونی (Echinocactus grusonii) که اشاره به واریته ای به نام گروزونی (grusonii) از گونه اچینوها (Echinocactus) ها دارد.

منبع : کاکتوس میرزا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *